Site home page  Chinese  Croatian  English  French  German  Russian  Serbian  Spanish  Vietnamese    Donate  forum   

yvReminder 

Download yvReminder   v.3.2 (0.9Mb), zadnja promjena: 2007-02-28
Download yvReminder: Simtel.Net , local file (slow)

Kratak opis

Ovaj program te podsjeća o budućim (i prošlim) Rođendanima i Godišnjicama braka. Informacije se uzimaju direktno iz Adresara MS Outlook Express-a, što ti omogućava da ne praviš duplikate istih informacija na nekoliko mjesta.

Da editiraš listu kontakata (i.e. friends) i njihovih obljetnica i nadalje koristi Outlook Express. Pored toga možeš mijenjati (i pregledavati) sve informacije o svakom kontaktu i povezati se s njima direktno iz yvReminder-a.

Sa jednim klikom možeš:
- poslati novu poruku (E-Mail) izbiranom kontaktu, uz pomoć svog E-mail programa;
- otići na njegove (ili njene) Osobne ili Službene Web Stranice na Internetu;
- ostvariti telefonski poziv bilo kojeg osobnog, mobilnog ili službenog telefonskog broja uz pomoć svog telefonskog servisa (TAPI).
- eksportirati cijelu tabelu događaja u HTML oblik. Tako možeš kopirati i printati popis s tvojim Internet pretraživačem...

yvReminder ne zamjenjuje niti jedan od navedenih programa, on s njima surađuje i koristi se s njima za Tebe.

yvReminder se pokreće automatski svaki puta kada se podiže sistem (njegov shortcut je smješten u "Startup" direktoriju). On ispituje datume i zatvara se u slučaju da ništa ne pronađe (zahvaljujuci "AutoClose=1" command line parametru). Da bi pokrenuo yvReminder u bilo koje vrijeme, klikni njegov shortcut na svom Desktopu

Zapisi u tabeli mogu biti sortirani po bilo kojoj koloni , po uzlaznom ili silaznom redu. Da bi promjenio način razvrstavanja klikni na naziv određene kolone. Promjeni širine kolona prema vlastitoj želji. Tvoja podešenja će biti zapamćena.

Program je napravljen za nekoliko jezika: Dutch, English, German, Croatian, Italian, Polish, Russian and Spanish-Argentina sa vrlo lakom procedurom za dodavanje tvoga jezika , , ako on nije na popisu.

Dobre vijesti za korisnike Microsoft Outlook 98 / 2000 / XP

Adresar iz MS Outlook Express-a" je nazvan Windows Address Book . Ako koristiš Microsoft Outlook 2000, adresar (u startu) je podešen da dijeli informacije o kontaktima sa kontaktima iz Outlook-a. To znači da možeš koristiti yvReminder bez da se maltretiraš pitanjem "Koji adresar yvReminder sada koristi" - informacije su iste i možeš , zbog gore navedenog, editirati osobne kontakte sa yvReminder!
To share Contacts between Outlook and Outlook Express

Slikovni primjer

Slova u koloni "Što" znače:
"R" - Rođendan;
"G" - Godišnjica braka.

Ako se oba datuma, Rođendan i Godišnjica javljaju za isti kontakt, taj kontakt će imati dvije linije na popisu (jedna za svaki događaj)!

Instalacija

1. Downloadaj ZIP-direktorij programa i otvori ga u neki TEMP direktorij. U ZIP direktoriju postoji samo jedna datoteka: yvReminder_Setup.exe

2. Ako stariju verziju programa nadomještaš novom, moraš prvo deinstalirati staru verziju pa tek onda instalirati novu.

Pomoć

Dodavanje novog jezika

Da bi promjenio jezik korisničkog sučelja, idi u "Language" i izaberi svoj jezik iz ponuđenih.

Ako tvoj jezik još nije među ponuđenima, možeškoristiti bilo koji jezik iz popisa kao predložak za prijevod (ili odabir) bilo koje programske poruke ili niza. Odaberi jezik, a zatim odaberi "Language->Edit language strings" meni da editiraš nizove.

Molim obrati pažnju, da bi slova vidio kako treba zavisno o slovima koja koristiš (slova sa kvapčicama, ...) moraš; promjeniti "Character Set" niz u onaj koji koristi Tvoj operativni sistem (u retku 10001=... )

Da bi bio siguran da tvoj prijevod neće biti presnimljen slijedeći put kada program nadomještaš novim, snimi svoj prijevod u isti direktorij kao i original ( c:\Program Files\yvReminder\Language\), ali pod drugačijim imenom, starting with "strings_" and ending with ".txt". Na primjeru, snimi "strings_en.txt" file kao "strings_custom.txt".

Izbiraj isti jezik u Alati->Language meniju da vidiš efekte. Možeš vidjeti da se ime tvoga jezika pojavilo na popisu jezika (to je ime smješteno u liniji 10002=... ).

Ako si preveo sve poruke (čak što više i ovo uputstvo) na svoj jezik, molim Te pošalji ga autoru da bi bio uvršten u slijedeću verziju ovoga programa.

Licencna prava

Freeware, i.e. at no cost. If you are satisfied customer, please consider donating.

The program is distributed "as is", without any warranties explicit or implied.

(c) 2001-2003 Yuri Volkov, Moscow, Russia

Ocjene i Nagrade

Lockergnome 05.05.2001 Weekly Digest Nonags Good Tucows 4 cow rating

Linkovi na slične site-ove

History of changes

v. 1.10 (February 19, 2003)

Customizable font for the grid (in the Menu go to the Tools->Options).

Color coding of events: you may set different background colors for birthdays and anniversaries, for future and past events.

yvReminder window (and the list of events) are resizable both vertically and horizontally! Maximize window (or increase its height) to see more events at once.

New localizations: Valencia and Danish.

v. 1.8 (May 17, 2002)

The installation package has usual yvReminder_Setup.exe that includes everything needed to install yvReminder on your computer.

v. 1.7 (April 12, 2002)

Ako se oba datuma, Rođendan i Godišnjica javljaju za isti kontakt, taj kontakt će imati dvije linije na popisu (jedna za svaki događaj)!

Novi korisnički jezik: Spanish-Argentina.

v. 1.6 (Siječanj 21, 2002)

Jedna nova kolona na popisu: Dan u tjednu događaja

3 nova korisnička jezika: German, Italian i Croatian.

v. 1.5 (Studeni 5, 2001)

Exportiranje tabele sa događajima u HTML oblik.

4 nove kolone na popisu: E-mail; Prezimena, Srednja Imena i Imena.

Širina prozora je promjenljiva - jednostavno se podešavaju kolone u njemu.

2 nova korisnička jezika: Dutch i Polish.