Site home page  Chinese  Croatian  English  French  German  Russian  Serbian (Latin)  Serbian (Cyrillic)  Spanish  Vietnamese  Donirajte  Forum   

yvReminder 

Preuzmite »yvReminder«  verzija 3.2 (0.9Mb), poslednja izmjena: 2007-02-28
Preuzmite »yvReminder«, besplatno: Simtel.Net , local file (slow)

Kratak opis

Ovaj program vas podsjeća na buduće (i prošle) rođendane i datume vjenčanja. Podaci se uzimaju neposredno iz adresara programa »MS Outlook Express«, čime se izbjegava ponavljanje istih podataka na više mjesta.

Da bi izmjenili spisak kontakata (odnosno poznanika) i njihove godišnjice i dalje koristite »Outlook Express«. I pored toga možete da izmjenite (i pogledate) sve podatke o svakoj od osoba, kao i da ih povežete sa tom osobom neposredno iz programa »yvReminder«.

U samo jednom kliku možete:
- da pošaljete novu poruku (elektronsko pismo) željenoj osobi, pomoću vašeg osnovnog programa za rad sa elektronskom poštom;
- da posjetite lične ili službene matične stranice te osobe na Internetu;
- da pozovete bilo koji lični, službeni ili mobilni broj te osobe, pomoću vašeg telefonskog servisa (TAPI).
- da cijelu tabelu događaja izvezete u obliku HTML dokumenta, tako da spisak možete kopirati ili odštampati i osnovnim Internet-pregledačem.

»yvReminder« nije zamjena ni za jedan od navedenih programa, već sa njima sarađuje izvršavajući za vas vaše uobičejene radnje.

»yvReminder« se pokreće automatski sa pokretanjem sistema (njegova prečica se nalazi u „startup“ direktorijumu), provjerava datume i ako ništa ne pronađe zatvara se (zahvaljujući komandnom parametru "AutoClose=1"). Da biste pokrenuli »yvReminder«, kliknite na njegovu prečicu koja se nalazi na vašoj Radnoj površini (Desktop).

Zapisi u tabeli mogu da se poredaju po bilo kojoj koloni, normalnim ili obrnutim redosledom. Da biste promijenili redosled kliknite na naziv željene kolone. Širine kolona takođe možete da po želji promijenite. Sva vaša podešavanja će biti zapamćena za naredni put.

Interfejs ovog programa dolazi preveden na više jezika: holandski, engleski, njemački, hrvatski, italijanski, poljski, ruski, španski (argentinski) i srpski (u oba pisma), sa veoma lakim postupkom za dodavanje vašeg jezika, ako se već ne nalazi među navedenim.

Dobre vijesti za korisnike programa »Microsoft Outlook« verzije 98/2000/XP

Adresar programa »MS Outlook Express« se zove »Windows Address Book«. Ako koristite »Microsoft Outlook 2000«, adresar je (u osnovi) podešen tako da dijeli podatke o kontaktima sa kontaktima iz programa »Outlook«. To znači da možete da koristite »yvReminder« ne zamarajući se pitanjem koji adresar »yvReminder« koristi sada - podaci su isti i zahvaljujući gornjem možete lične podatke obrađivati i u programu »yvReminder«!
O dijeljenju kontakata između programa »Outlook« i »Outlook Express«

Primjer

Slova u koloni „Šta“ znače:
„R“ - rođendan;
„G“ - godišnjica braka.

Ako se uz neku osobu javljaju oba datuma, i rođendan i godišnjica, ta osoba će biti predstavljena u dva reda u spisku (po jedan za svaki od navedenih datuma)!

Instalacija

1. Preuzmite ZIP-datoteku programa i otvorite je u neki privremeni direktorijum. U ZIP-datoteci se nalazi samo jedna datoteka: yvReminder_Setup.exe

2. Ako stariju verziju programa želite da zamijenite novijom, morate prvo da deinstališete stariju verziju, pa tek nakon toga da instališete noviju.

Savjeti

Dodavanje novog jezika

Da bi promijenili jezik interfejsa programa, idite na meni „Language“ i od ponuđenih izaberite željeni jezik.

Ako vaš jezik nije dostupan, možete ga sami prevesti, a za osnovu možete uzeti bilo koji jezik od dostupnih. Odaberite jezik, a zatim kliknite na „Language->Edit language strings“ kako bi izmjenili nizove.

Obratite pažnju! Da bi ispravno vidjeli sva slova (sa kvakicama, ćirilicu...) morate da promijenite kodni raspored ("Character Set" u datoteci jazika) u odgovarajući (u redu 10001=...)

Da bi bili sigurni da vaš prevod neće biti izgubljen sledeći put kada program zamijenite novijom verzijom, sačuvajte ga u isti direktorijum u kom su i izvorni tekstovi (c:\Program Files\yvReminder\Language\), ali pod novim nazivom, koji će početi sa „strings_“ i imati ekstenziju „.txt“. Na primjer, izmjenite datoteku „strings_en.txt“ i sačuvajte je kao „strings_custom.txt“.

Da bi vidjeli rezultat, odaberite taj jezik u meniju Tools->Language. Vidjećete da se naziv jezika koji ste vi dodijelili pojavio na spisku jezika (to je naziv koji je naveden u redu 10002=...).

Ako ste na svoj jezik preveli sve poruke (ili čak i ovo uputstvo), bilo bi lijepo od vas kada biste ga poslali autoru kako bi bio uključen u sledeću zvaničnu verziju programa.

Dozvola za korišćenje

Program je besplatan (freeware). Ako ste zadovoljni programom, razmislite doniranju.

Program se distribuira „onakav kakav je“, bez ikakvih garancija, izričito rečenih ili podrazumijevanih.

Autorsko pravo (c) 2001-2005 Jurij Volkov, Moskva, Rusija.

Ocjene i nagrade

Lockergnome 05.05.2001 Weekly Digest Nonags Good Tucows 4 cow rating

Veze ka sličnim stranicama

Istorija izmjena

verzija 1.10 (19. februar 2003. godine)

Vrsta sova u mreži se može mijenjati (U meniju Tools->Options - Alati->Podešavanje).

Bojenje događaja različitim bojama: možete odrediti različite pozadinske boje za rođendane i godišnjice, za dolazeće i protekle događaje.

»yvReminder« prozor (kao i spisak događaja) se može podešavati po veličini, i uspravno i vodoravno! Raširite prozor preko cijelog ekrana (ili samo povećajte visinu) kako bi vidjeli više događaja odjednom.

Nove lokalizacije: valensijski i danski.

verzija 1.8 (17. maj 2002. godine)

Instalacioni paket je obično yvReminder_Setup.exe i uključuje sve što je potrebno da se »yvReminder« instališe na vaš računar.

verzija 1.7 (12. april 2002. godine)

Ako se oba datuma, i rođendan i godišnjica javljaju za isti kontakt taj kontakt će imati dva reda u spisku (po jedan za svaki događaj)!

Novi korisnički jezik: argentinski španski.

verzija 1.6 (21. januar 2002. godine)

Još jedna kolona u spisku: dan u sedmici

Tri nova korisnička jezika: njemački, italijanski i hrvatski.

verzija 1.5 (5. novembar 2001. godine)

Izvođenje tabele sa događajima u obliku HTML odkumenta.

Četiri nove kolone u spisku: elektronska adresa, prezime, srednje ime i ime.

Širina prozora je promjenjiva - kolone u njemu se jednostavno podešavaju.

Dva nova korisnička jezika: holandski i poljski.